KLASİL CİLT BAKIMI NEDİR?

Klasik cilt bakımı; ciltte yapılan derinlemesine temizleme işlemidir. 

Cilt temizlenir, peeling işlemi ile gözeneklerin açılması sağlanır ve buhar altında siyah nokta ve yağlardan arındırma işlemi yapılır. Sonrasında cilde uygun serum ve maske ve ardından masaj uygulanır. Uygulama süresi 1.5/ 2 saat aralığındadır. 

Cilt bakımı her cilt tipine uygulanabilir.

Yağlı ciltler nemlendirici kullanmak zorunda mı ?

Bu yağlı cilt yapısına sahip neredeyse herkesin kafasını kurcalan bir soru. Sabah yada akşam, yüzünüzü yıkadığınızda makyaj kir ve diğer kalıntılar ile birlikte cildinizi oradaki doğal yağlardan arındırmış olursunuz. Bu gerginlik dışardan çok fazla anlaşılmadığında bile, cildinizde doğal yağlar açısından bir eksiklik meydana gelir. Yüzünüzü yıkadıktan sonra, cilt tipinize uygun bir nemlendiriciyi ince bir tabaka halinde uygulamak, cildin doğal dengesini korumak ve aşırı sebum üretiminin önüme geçerek gün içinde cildim yağlanmasını ve parlaması gibi sorunları önlemek için son derece önemlidir. Yağlı ciltlerin nemlendiriciye ihtiyacı olmadığı yanılgısı bir şehir efsanesidir ve yağlı ciltler bile su bazlı cilt tiplerine uygun bir nemlendirici kullanmalıdır.

Kışın güneş kremi kullanmak gerekir mi?

Güneş koruması mevsim ne olursa olsun çok önemlidir. Karlı havalarda bile evden çıkmadan en az 15-20 dk. Önce güneş kreminizi sürmeyi ihmal etmeyiniz. Bu sizi olası lekelenme riskine karşı koruyacaktır.

Tonikler gözenek sıkılaştırıyor mu?

Tonikler, gözeneklerin tıkanmasını e dolayısıyla daha geniş görünmesini önlemek içim günlük cilt bakım rutininin olmazsa olmaz bir parçasıdır. Düzenli kullandıklarında, özellikler asit içeren Tonikler ile daha sıkı gözenek görünümü yakalamak mümkündür. Gözenekli görünümü azaltmak istiyorsanız. Glikolik asit gibi geliştirilmiş ve cildin PH’ı ile uyumlu Tonikler kullanmak etkili bir seçim olacaktır.

Cilt bakımı uygulamalarının yan etkiler var mıdır?

Cilt bakım uygulamalarının yan etkiler vardır. Her cilt tipine göre değişkenlik göstermesi ile beraber cilt bakım uygulama sonrası oluşabilecek yan etkiler hassas ciltler için daha fazladır. Cilt bakım uygulamasından sonra cilt yüzeyinde bir miktar kızarıklık, kırmızı lezyonlar yada minimal soyulmalar gözlenebilmektedir. Kızarılar genel olarak 24 saat içerisinde ortadan kalkmaktadır. Eğer cilt yüzeyinde bir soyulma yada kabuklanma durumu söz konusu ise Buda 1 hafta içerisinde kendiliğinden düzelecektir.

HYDRAFACİAL CİLT BAKIMI NEDİR? NASIL UYGULANIR?

Hydrafacial cilt bakımı slüsyonlar ile birlikte yapılan vakumlu peeling işlemidir. Derinin, derin katmalarında bulunan siyah noktaları cilde zarar vermeden çıkarılmasına yardımcın olur. Kişi için daha konforlu hale gelir. Akne ve leke gibi istenmeyen görünümü yok eder. Uygulama esnasında cildin ihtiyacına göre solüsyon uygulaması yapılır.

Hydra Facial etkisi ne kadar sürer?

Hydrafacial bakım genel olarak nemlendirici etkisi minimum 1 hafta süre ile devam etmektedir. Uzun süreli etki için tek seferlik seans değil birden fazla seanslar ile rutin olarak devam edilmelidir.